UA / RU
Підтримати ZN.ua

КМДА ввела вимоги для відвідування шкіл батьками

Від батьків учнів вимагатимуть документи.

У Києві встановлено низку заборон у школах — від батьків вимагатимуть COVID-сертифікат або ПЛР-тест при вході.

Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Батькам заборонять відвідувати навчальні заклади без наявності документа, що засвідчує отримання повного курсу вакцинації або негативного результату тестування на СOVID-19, проведеного не більше ніж за 72 години до відвідування закладу.

"Першого вересня у заклади освіти повернуться діти. Завдання міської влади – максимально убезпечити їх від ризиків захворіти, зробити усе, аби мінімізувати ризики розповсюдження СOVID-19 у навчальних закладах. Для цього постійна комісія з питань ТЕБ та НС ухвалила рішення та ввела низку заборон, що допоможуть увійти закладам освіти у навчальний процес із мінімальними ризиками розповсюдження коронавірусу", – наголосив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

З 1 вересня у закладах дошкільної, загальної середньої, позашкільної, професійної (професійно-технічної), вищої освіти незалежно від форм власності, та інклюзивно-ресурсних центрах, заборонять:

у разі встановлення "зеленого" рівня епідеміологічної безпеки:

у разі встановлення "жовтого" та "помаранчевого" рівнів епідемічної небезпеки:

у разі встановлення "червоного" рівня епідеміологічної безпеки:

У разі встановлення "жовтого" та "помаранчевого" рівнів епідемічної небезпеки у закладах навчання має бути організовано у "змішаному (комбінованому)" форматі – як дистанційно, так і в закладі освіти із дотриманням протиепідемічних вимог.

Читайте також: Мер Чернігова назвав придурками тих, хто збере дітей на лінійки в День знань

Комунальна аварійно-рятувальна служба надаватиме допомогу з проведення дезінфекції приміщень.

Постановою Кабінету Міністрів України від 11 серпня продовжено адаптивний карантин та режим надзвичайної ситуації в Україні до 1 жовтня 2021 року. Наразі на території всієї країни встановлено "зелений" рівень епідемічної небезпеки.

Вже завтра учні знову підуть до школи. Однак не у всіх школах відбудуться урочисті заходи з нагоди Дня знань. У деяких містах вирішили відмовитися від проведення масових заходів. Яка ситуація з проведенням урочистостей з нагоди Дня знань в Україні читайте й підбірці ZN.UA.

1 липня в Україні почалось бета-тестування COVID-сертифікатів – долучитися можуть люди, які вже отримали дві дози вакцини. Цього ж дня в Європейському союзі почав діяти набув чинності регламент щодо цифрових сертифікатів COVID-19: він забезпечує громадянам і резидентам ЄС можливість безперешкодно пересуватися по всій території союзу Євросоюзу і шенгенського простору.