UA / RU
Підтримати ZN.ua

Ключового фігуранта "справи Онищенка" Постного випустили з СІЗО

За Пісного внесли 10 мільйонів гривень застави.

Один з обвинувачених по "газовій справі Онищенка" Валерій Постний минулого тижня вийшов на свободу після внесення за нього 10 мільйонів застави.

У понеділок, 3 липня, суд мав розглянути апеляцію захисту Помтного на обраний йому раніше запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави. Засідання не відбулося через неявку адвоката і було перенесено на 18 липня, повідомляє "Цензор.НЕТ".

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олександр Цибенко повідомив журналістам, що за Постного внесли заставу, й апеляція втратила сенс. Ймовірно, обвинувачений вийшов з СІЗО 29 червня. На нього одягнули електронний браслет.

Хто вніс заставу, прокурор не повідомив.

Як повідомлялося, 16 червня суд повторно заарештував Постного з можливістю внесення застави. Обвинуваченого безуспішно намагалася взяти на поруки позафракційний депутат Надія Савченко. Дні раніше Постного затримали при виході з СІЗО та вручили йому ще одне повідомлення про підозру.

Нагадаємо, 29 травня, прокурори САП і співробітники НАБУ вручили обвинувальні активосьми підозрюваним у "газовій справі" та їх адвокатам.

Член парламентської групи "Воля народу" Олександр Онищенко встиг покинути територію країни ще до того, як питання про позбавлення його недоторканності було винесено у сесійну залу. У даний момент підозрюваний у створенні схем розкрадання газу ВАТ "Укргазвидобування" і нанесенні державі до 3 млрд гривень збитків депутат проживає в ЄС.

Детальніше про роботу НАБУ та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, а також про справу Онищенка читайте інтерв'ю з головою САП Назаром Холодницьким у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".