UA / RU
Підтримати ZN.ua

Клімкін спростував інформацію про затримання в Мексиці Іванчука та Фукса

За словами Клімкіна, це офіційна версія від посольства.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін спростував інформацію про те, що заступника голови парламентської фракції "Народного фронту" Андрія Іванчука і українсько-російського бізнесмена Павла Фукса затримали в Мексиці. У Фукса були проблеми з дозволом на в'їзд до країни, але їх вирішили.

"Пана Іванчука ніхто не затримував, все було нормально. Він зараз перебуває в Мексиці - спокійно в'їхав. Щодо пана Фукса – до нього були питання про дозвіл на в'їзд. Зараз, наскільки я розумію, всі ці питання вирішені і він також знаходиться в Мексиці. Це інформація від нашого посольства", - повідомив Клімкін журналістам.

Він додав, що інформацію про затримання Іванчука та Фукса побачив в інтернеті.

"Ми прочитали це в інтернеті, я вирішив перевірити це, запитав нашого посла", - пояснив Клімкін.

Читайте також: Мільйонера Фукса не пустили в США

Інформацію про те, що Іванчука та Фукса в Мексиці затримали правоохоронці з'явилася напередодні, 8 січня. Про це The Newsroom повідомив з посиланням на власні джерела.

За даними видання, Іванчук і Фукс разом з дружинами на одному чартері прилетіли на мексиканський курорт, щоб відзначити Різдво за юліанським календарем. Причини затримання були невідомі. Співрозмовники також повідомили журналістам, що затриманих відпустили, а Фукса – депортували з Мексики.