UA / RU
Підтримати ZN.ua

Клімкін не хоче платити безвізовим режимом України за агресію РФ

Головний дипломат країни проти того, що українцям відмовляли в безвізовому режимі через проблеми, створену ззовні.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін переконує Європу не відкладати введення безвізового режиму з Євросоюзом через агресіїю в Україні, нав'язану ззовні.

"Українці, які, не порушуючи законів, подорожують в країни ЄС, не повинні платити за ризики практичної імплементації безвізового режиму, створені агресією РФ на сході України", - заявив Клімкін у коментарі "Європейської правді".

За його словами, протягом останнього року Україна провела безпрецедентні за масштабом зміни, необхідні для отримання безвізового режиму з ЄС.

"Забезпечується реалізація законодавства про боротьбу з корупцією, почалася реформа правоохоронної системи, запущений процес видачі біометричних документів для виїзду за кордон", - зазначив він.

Дипломат запевняє, що Україна "повноцінно втілить" реформи, передбачені планом дій щодо візової лібералізації. Тому, за його словами, візовий бар'єр для короткострокових поїздок громадян України в ЄС "повинен бути усунутий".

Читайте також: Білорусь налаштована спростити візовий режим з ЄС

Раніше українські дипломати, а також президент Петро Порошенко заявляли, що розраховують на прийняття безвізового режиму з ЄС на Ризькому саміті в травні 2015 року. Між тим останнім часом стали з'являтися повідомлення від дипломатів ЄС про те, що дане рішення навряд чи буде прийнято в цьому році.