UA / RU
Підтримати ZN.ua

Клименко: Результати розслідування авіакатастрофи в Броварах будуть скоро

За його словами, після цього інциденту усім керівникам заборонили під час війни користуватися авіаційним транспортом. 

Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко розповів, що про результати розслідування авіакатастрофи в Броварах повідомлять "досить швидко". Під час інтерв'ю "РБК Україна" він зауважив, що ним займаються ОГП та ДБР. 

"Офіс Генпрокурора і Державне бюро розслідувань проводять це розслідування, я сподіваюсь, незабаром зможуть поділитися результатами даного провадження. З моєї сторони було б некоректно коментувати хід досудового розслідування, яке не належати до МВС", - сказав міністр.

Клименко розповів також, що вдалося вже зробити для того, аби подібні випадки більше не траплялися. 

"Ми почали докорінно змінювати систему керування внутрішньою авіацією в МВС, - розповів міністр. - Ми почали з того, що ми заборонили всім керівникам користуватися під час воєнного стану авіаційним транспортом – це і гелікоптери, і літаки. Але питання в підготовці технічного персоналу. Авіаційної техніки в МВС достатньо багато". 

Він також розповів, що правоохоронці разом з Міністерством інфраструктури розпочали формування єдиної системи функціонування європейського авіаційного парку України.

"Тому ми все маємо зробити, щоб безпека в наших підрозділах, і не тільки в МВС, а і в інших відомствах, була максимально дотримана", - констатував він.

Читайте також: Клименко про авіакатастрофу в Броварах: «Всі три версії залишаються робочими»

Нагадаємо, вранці 18 січня у Броварах Київської області зазнав аварії вертоліт ДСНС - він впав на дитячий садочок. На борту було дев'ятеро людей, серед яких й керівництво МВС - міністр Денис Монастирський, перший заступник Євген Єнін та держсекретар відомства Юрій Лубкович. Усі вони загинулиЗагалом виявлені тіла 14 загиблих, серед них одна дитина.