UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кличко відзвітував про готовність столичних пляжів до літнього сезону

Міський голова також пояснив, чому офіційно сезон ще не відкрився.

У Києві до літнього сезону готові всі 14 комунальних пляжів, заявив міський голова Віталій Кличко. Щоправда, офіційно сезон купання у столиці поки не почався.

“На сьогодні всі 14 комунальних пляжів готові приймати відвідувачів. На них обладнані роздягальні, є пункти рятувальників та громадські вбиральні”, – процитували Кличка у пресслужбі КМДА.

Крім того, у столиці визначили 18 зон масового відпочинку біля води, але там не можна купатися. Водночас Кличко вказав на те, що офіційно сезон поки не почався, тому що вода в Дніпрі ще прохолодна. А згідно з нормами, відпочинок з купанням дозволений лише при температурі вище 17 градусів.

За словами Кличка, на всіх комунальних пляжах Києва чергуватимуть понад 120 лайфгардів. Також там будуть присутні водолази та матроси-рятувальники.

“Також цього року столиця подала дев’ять муніципальних пляжів для отримання міжнародної екологічної відзнаки “Блакитний прапор”. Ця відзнака означає те, що пляжі відповідають найвищим світовим стандартам безпеки та комфорту”, – додав Кличко.

Читайте також: Українці вже цього літа зможуть відвідувати Європу. Але це не точно

Раніше у НАН України повідомили про те, що прохолодна і дощовита погода, яка “відкрила” літо 2021 року, може зберегтися до кінця сезону. Очікується, що перший місяць літа цього року буде прохолодним і дощовитим, сильні зливи очікуються у другій половині місяця. Липень буде сухим і теплим, з двома періодами зниження температури. Кінець літа прогнозують нестійким, холодним і дощовим. Фактично літо в Україні закінчиться після 20 серпня.