UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кличко відкрив святкування Нового року в Києві

протягом новорічної ночі гостей свята біля головної ялинки країни будуть чекати виступи зірок української естради

Київський міський голова Віталій Кличко дав старт новорічного святкування у різдвяному містечку на Софіївській площі Києва.

"Сьогодні тут, на Софійські площі, у різдвяному містечку, біля живої ялинки я хочу привітати вас з Новим роком! Той, що минає, був складним і трагічним, і вирішальним для країни. Але ми можемо сказати, що ми вистояли, вистраждали і прожили, я вважаю, гідно. Ми стали сильнішими, добрішими. Ми згуртувалися у своїй рішучості перемогти. Українці показали як вони люблять свою країну і цінують свободу! Ми, як ніколи до цього, почали цінувати увагу і підтримку своїх близьких і друзів, чуйність людей навколо та їх готовність допомагати один одному", - сказав Кличко.

Мер додав, що сьогодні, на жаль, не всі українці можуть святкувати Новий рік радісно і в мирній ситуації.

"Кращі патріоти будуть зустрічати 2015-й рік на передовій - в окопах і наметах. І загадають, як і всі українці, головне-щоб був мир. Нехай сьогодні звідси наше тепло, наша подяка, наші думки про героїв підтримають їх і збережуть! Я бажаю всім мирного роки, здоров'я, оптимізму і віри в перемогу добра", - підкреслив Кличко.

Читайте також: У Києві засвітилися вогні на головній ялинці

Протягом новорічної ночі гостей свята біля головної ялинки країни будуть чекати виступи зірок української естради. Ближче до півночі вокальний ансамбль "Джерело" виконає "Многая літа" у супроводі оркестру "Київ-Класик".

Новий, 2015 рік на Софійській площі розпочнеться з виконання Гімну України.

01:30 1 січня 2015 року на Софійській площі відбудеться "Зірковий вертеп" - театралізоване дійство від мистецького об'єднання "Остання Барикада".