UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кличко підтвердив черги у столичний крематорій

Він закликав людей дотримуватися правил і, що найголовніше, вакцинуватися. 

Мер Києва Віталій Кличко підтвердив, що у столиці, попри попадання міста у "червону зону" карантину, епідситуація продовжує погіршуватися, тому учням 1-4 класів продовжили дистанційне навчання. Про це він розповів під час термінового брифінгу. 

"Мені щодня телефонують десятки людей. Одні просять допомогти госпіталізувати своїх близьких. Інші – поховати… У нас черги в ритуальну службу за довідками про смерть. І черги в крематорій, - розповів мер. - У нас черги із швидких у приймальних відділеннях лікарень. Хтось не вірить у це і говорить усілякі дурниці?! То підіть і подивіться! Поговоріть із лікарями та родичами хворих". 

Кличко закликав дотримуватися правил безпеки - носити маски, антисептики та слідкувати за дистанцією, а також робити щеплення. Крім того, зараз не варто відвідувати місць великого скупчення людей чи користуватися громадським транспортом без потреби. 

Читайте також: Одеський крематорій працює на межі: померлих від COVID-19 везуть з інших областей

З 1 листопада Київ перебуває у червоній зоні карантину. Зокрема, зараз у столиці забороняється робота закладів громадського харчування, ТРЦ, непродовольчих ринків та магазинів, проведення масових заходів тощо. Обмеження не діють, якщо 100 % працівників та відвідувачів закладів (заходів) вакциновані.

Водночас після канікул, з 1 листопада, навчальний процес школярів у Києві відновився лише в дистанційному режимі. Це стосується всіх учнів, з 1-го до 11-го класу.