UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кличко допускає "евакуацію частини Києва", якщо дійде до найгіршого зі сценаріїв

Та він вважає, що Путіну все одно не вийде досягти свого, адже українці "стануть тільки злішими, рішучими". 

Мер Києва Віталій Кличко попередив, що столицю чекає найважча зима з часів Другої Світової війни. Тож під час інтерв'ю німецькому Bild він закликав містян готуватися до "найгіршого сценарію" відключення електроенергії під час низьких температур. 

Мер також попередив, що якщо все ж дійде до найгіршого, то частину міста дійсно можуть евакуювати, проте місцева влада не хоче цього.

"Путін хоче тероризувати людей, змушуючи їх мерзнути без світла, - зауважив Кличко, пояснивши, що йдеться й про тиск на президента Володимира Зеленського. - Моє враження: люди стануть тільки злішими, рішучими. Ми не помремо і не втечемо, як того хоче Путін".

Після цих слів Кличко закликав Німеччину надати Україні гумдопомогу: генератори, теплий одяг та інші необхідні речі на додаток до озброєнь для оборони. 

Читайте також: "Укренерго": В країні пошкоджено всі ТЕС та ГЕС

Нагадаємо, в Україні в окремих районах можуть запровадити графіки включення, а не виключення. Виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук заявив, що значні обмеження електропостачання по країні триватимуть ще доволі довго. Загалом в середньому без світла залишаються близько 40% споживачів, а прогнозувати, коли ситуація зміниться, поки неможливо. 

15 листопада Україна пережила черговий і наймасовіший удар росіян по енергетиці та інфраструктурі. Попри героїзм спочатку нашої ППО, а потім енергетиків, втрати є. І, на жаль, це не остання атака цієї зими. Як пережити енергетичний терор – у тексті Ігоря Маскалевича "Гасити. Не погасити".

А про те, що Україні треба бути готовими до різних сценаріїв, включно з повним блекаутом, читайте в інтерв'ю виконавчого директора Асоціації міст України (АГУ) Олександра Слобожана для ZN.UA.