UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Київстар" зобов'язали розкрити інформацію про абонентів для розслідування блокування Святошинського суду

Враховуючи загрозу розголошення інформації про хід розслідування, суд вважає можливим розглянути клопотання без фіксації технічними засобами, а також у відсутності прокурора і представника компанії "Київстар".

Святошинський райсуд Києва дав слідчому Святошинського райуправління міліції право тимчасового доступу до документації оператора мобільного зв'язку "Київстар" для проведення розслідування блокування Києво-Святошинського суду та Святошинського райуправління міліції Києва 10 січня. Про це йдеться в постанові суду.

Слідчий Святошинського райсуду отримав тимчасовий доступ до документації "Київстару", яка існує у друкованому та електронному вигляді, із зазначенням даних про тривалості з'єднання, тип з'єднання (без розкриття змісту), IMEI і IMSI з прив'язкою до місцевості із зазначенням адреси встановлення базової станції (ретрансляційної антени) і азимута, а також інформації про з'єднання нульової тривалості розмов, яка стосується абонентів, які перебували у зоні блокування протестувальниками будівель Києво-Святошинського суду та Святошинського РУВС за період часу з 18:00 10 січня по 4:00 11 січня. Строк дії ухвали слідчого судді - 30 днів.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів суд має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

ТАКОЖ: "Київстар" і МТС заявили, що sms-загрози мітингувальників розсилаються з піратських станцій

Враховуючи загрозу розголошення відомостей про хід розслідування кримінального провадження, суд вважає можливим розглянути клопотання без фіксації технічними засобами, а також у відсутності прокурора і представника компанії "Київстар".

Як відомо, 11 січня міліція відкрила кілька кримінальних проваджень за фактами хуліганства та втручання в діяльність Києво-Святошинського суду Київської області. Прокуратура Києва почала розслідувати застосування сили спеціальним підрозділом "Беркут" і побиття колишнього міністра внутрішніх справ Юрія Луценка під час сутичок біля Києво-Святошинського суду та Святошинського РУВС у Києві. !zn