UA / RU
Підтримати ZN.ua

Київський сквер біля посольства РФ назвали на честь Бориса Нємцова

Віталій Кличко ще минулого року обіцяв назвати сквер на честь загиблого російського опозиціонера.

Київська міська рада прийняла рішення, згідно з яким безіменному скверу біля посольства Російської Федерації в Україні присвоїли ім'я російського опозицыйного політика Бориса Нємцова. Сквер знаходиться на розі Повітрофлотського проспекту та вулиці Сурікова у Солом'янському районі Києва. Відповідне рішення депутати прийняли під час засідання, 15 листопада.

За рішення присвоїти скверу ім'я загиблого Бориса Нємцова віддали свої голоси 69 депутатів Київської міської ради.

Нагадаємо, в червні Комісія з питань найменувань КМДА підтримала найменування безіменного скверу на розі вулиці Сурікова і Повітрофлотського проспекту на честь Бориса Нємцова.

Російського опозиційного політика Бориса Нємцова застрелили в ніч на 28 лютого 2015 року біля Кремля. Влада Москви відмовляються встановити меморіальну табличку на місці його вбивства на Великому Москворецькому мості.

У 2015 вересні року мер Києва Віталій Кличко говорив, що найближчим часом одна з київських вулиць носитиме ім'я Бориса Нємцова. При цьому він зазначив, що перейменують, швидше за все, Повітрофлотський проспект, де знаходиться посольство Росії.

У жовтні 2017 року Кличко заявив, що в честь Нємцова назвуть сквер і встановлять пам'ятник.

27 лютого 2018 року площу у Вашингтоні, де розташоване посольство РФ, назвали на честь вбитого опозиційного російського політика Бориса Нємцова.