UA / RU
Підтримати ZN.ua

Київський офіс "Вконтакте" припинив роботу

Офіс російської соцмережі закрили через санкції.

У Києві закрився офіс російської соціальної мережі "Вконтакте" xthtp блокування в Україні даного інтернет-ресурсу.

"Юридична особа в Україні під санкціями, тому офіс закритий", – повідомив прес-секретар офісу Влад Леготкін в коментарі агентству "Укрінформ" у п'ятницю, 16 червня.

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко своїм указом від 15 травня ввів у дію рішення РНБО від 28 квітня 2017 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)". В оновлений перелік юридичних осіб, до яких застосовуються санкції, внесені, зокрема, ТОВ "Яндекс", ТОВ "Мейл.РУ Україна", а також багато інших відомих російських компанії.

Документ фактично забороняє в Україні діяльність російських інтернет-сервісів, а також найбільших російськомовних соцмереж – "ВКонтакте" і "Одноклассники". Заборона діятиме протягом трьох років.

Незважаючи на це, українські користувачі поки що мають можливість обійти блокування, використовуючи Tor або VPN-сервіси. Заступник голови Адміністрації президента України Дмитро Шимків підтвердив, що абсолютно повністю заблокувати російські соціальні мережі неможливо, проте необхідно зменшити їх українську аудиторію.