UA / RU
Підтримати ZN.ua

Київські Євромайдани заявили про свою єдність

Спільну заяву підписали організатори Євромайдану на Європейській площі - лідери опозиційних сил Арсеній Яценюк, Віталій Кличко, Олег Тягнибок та організатори Евромайдана на площі Незалежності.

Організатори київських Євромайданів на майдані Незалежності та на Європейській площі заявили про свою єдність. Про це йдеться в спільній заяві лідерів опозиції і організаторів мітингу на Майдані.

"Сьогодні на Європейську площу і Майдан Незалежності в Києві, на десятки інших Евромайданов в різних містах України вийшли сотні тисяч наших співвітчизників для того, щоб підтримати ідею європейської асоціації. Площі і вулиці наших міст стали загальним простором свободи в Україні, де кожен може висловити свою думку і продемонструвати свою власну позицію щодо дій української влади", - йдеться в заяві.

Організатори акцій відзначили, що в підтримку курсу європейської інтеграції об'єдналися різні люди - і безпартійні члени опозиційних політичних партій, з партійними прапорами і без них, підприємці і студенти, молодь і наші шановні ветерани, жителі Сходу та Півдня, Центру, Півночі і Заходу України. Ідея євроінтеграції символічно об'єднав дві знакові місця нашої столиці - Майдан Незалежності, який є символом України, і Європейську площу, яка символізує Європу в Україні. Це є символом єдності заради ідеї європейської інтеграції.

ТАКОЖ: Євромайдан прокотився по світу. ФОТОРЕПОРТАЖ

"Сьогодні нас знову намагаються посварити і поділити, але з цього нічого не вийде. Ми різні, але ми єдині тому, що нас об'єднує одна вимога - на Вільнюському саміті "Східного партнерства" президент Віктор Янукович має підписати Угоду про асоціацію. Ми, політики та громадські активісти, будемо спільно координувати свої дії, і надавати взаємодопомогу, забезпечувати захист мітингувальників, щодня повідомляти про подальші кроки. Ми висловлюємо щиру подяку громадським діячам, письменникам, поетам, музикантам, журналістам за підтримку і виступи. Ми також дякуємо киян, які забезпечують фантастичну підтримку учасникам мітингів харчами, теплим одягом, зв'язком тощо", - йдеться в повідомленні.

Лідери Евромайданов закликають киян і гостей з інших міст приходити й ставати на Майдані та Європейської площі, приносити теплий одяг та їжу, поширювати інформацію і повідомляти про те, що відбувається тим, хто не має доступу в інтернет і до об'єктивної інформації. Вони звернулися до однодумців в інших містах з проханням виходити на вулиці і створювати свої Евромайданы.

Спільну заяву підписали лідери опозиційних сил Арсеній Яценюк, Віталій Кличко, Олег Тягнибок та організатори Евромайдана на площі Незалежності.

Нагадаємо, акції протесту та мітинги почалися в Україні 21 листопада після прийняття Кабміном розпорядження про припинення підготовки до укладення Угоди про асоціацію з ЄС. !zn

Читайте також:

Київські студенти оголосили страйк, щоб приєднатися до Евромайдану

У Держдумі РФ вважають Євромайдан спробою змістити Януковича

Тягнибок упевнений, що в дні Вільнюського саміту на Євромайдан вийдуть півмільйона українців

Світовий Конгрес Українців закликав підписати Угоду з ЄС