UA / RU
Підтримати ZN.ua

Київська влада пообіцяла відкрити станцію метро "Теремки" до Дня Незалежності

На станції ведуться оздоблювальні роботи: на стінах вкладають мозаїку, підлогу завершують устеляти мармуром. Зі станції буде чотири виходи, тут також запроектовано ліфти і пандуси для людей з особливими потребами.

Станція столичного метрополітену "Теремки" буде введена в експлуатацію до Дня Незалежності, заявив голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександр Попов.

"Ми постараємося відкрити нову станцію метрополітену Теремки до Дня Незалежності", - заявив Попов під час виїзної наради на місце будівництво станції Теремки, повідомляє прес-служба КМДА.

Він зазначив, що раніше з'явилися повідомлення про можливе перенесення дати відкриття цієї станції, перш за все, через перебої з фінансуванням.

"Але зараз термін введення станції в експлуатацію ми не переносимо. Є порозуміння з урядом, на рівні прем'єр-міністра розглядається питання щодо остаточного фінансування будівництва протягом найближчого часу. За таких умов ми встигнемо до запланованого терміну відкриття", - зазначив Попов.

При цьому він висловив упевненість в тому, що ПАТ "Київметробуд" впорається з цим завданням.

"У професіоналізмі метробудівців не сумніваюся. Те, що я побачив сьогодні, додає оптимізму, станція вже зараз практично готова", - констатував глава КМДА.

За інформацією КМДА, зараз на станції ведуться оздоблювальні роботи: на стінах вкладають мозаїку, підлогу завершують устеляти мармуром. Зі станції буде чотири виходи, тут також запроектовано ліфти і пандуси для людей з особливими потребами. Посередині платформи вже почали встановлювати освітлювальні опори. !zn

Читайте також:

Відкриття станції метро "Теремки" у Києві під загрозою зриву - немає грошей

Влада Києва підготувала новий генплан забудови столиці: чотири тунелі і нові станції метро

Столичну станцію метро "Теремки" відкриють "Бозна коли"

Київська влада знову пообіцяла метро на Троєщину, хоча грошей немає