UA / RU
Підтримати ZN.ua

Київська влада може переїхати з Хрещатика на пр. Перемоги

Для переїзду необхідно добудувати бізнес центр.

Київська міськрада і міськдержадміністрація (КМДА) та інші муніципальні і центральні органи влади можуть переїхати з Хрещатика, 36 і інших приміщень у центрі столиці, які займають, у бізнес-центр з двох 27-поверхових веж класу "А" на перетині пр. Перемоги та пр.Повітрофлотського. Про такий проект повідомив гендиректор "Київського інвестиційного агентства" (КІА) Олег Містюк.

"Зараз власником (недобудованого БЦ) є виходець з KDD Group, проект повністю закредитований державним "Укрексімбанком"... Ми вийшли на фінальну крапку в переговорах з власником та банком відносно комерційних умов щодо фінансування добудови будівлі. Нам не вистачає тільки рішення Київради, яке дозволить підписати контракт на $ 370 млн", – пояснив він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Він додав, що отримано попередню згоду Міністерства фінансів закладати в бюджет міністерств відповідну статтю, що дозволяє їм орендувати офіси там, де вони вважають за потрібне.

Мистюк повідомив, що загальна площа нової будівлі складає 260 тис. кв. м, орендна - 179 тис. кв. м, тоді як потреби муніципалітету оцінюються в 40 тис. кв. м.

За його оцінками, в цілому місто володіє близько 10,5 млн кв. м нерухомості, з яких значна частина – соціальні об'єкти (лікарні, школи, садочки), однак близько 1-2 млн кв. м потенційно можуть бути звільнені.

Згідно держреєстру, бенефіціаром ТЦ є австралієць Девід Израэл. Будівництво його велося аж до 2015 року, однак досягло 27 поверхів при проектних 47, після чого було зупинено.

На кінець 2016 року в балансі ТОВ обсяг незавершеного будівництва оцінювався в 2,34 млрд грн, а всього основні засоби – 4,42 млрд грн.

КП "Київське інвестиційне агентство" підпорядковане Департаменту економіки та інвестицій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).