UA / RU
Підтримати ZN.ua

Київська влада має намір прибрати пам'ятник Щорсу до Дня Незалежності

Заступник голови КМДА закликав громадськість утриматися від "вандального" способу знесення монумента і дочекатися законного демонтажу.

Пам'ятник Миколі Щорсу не можна демонтувати, поки він знаходиться в Реєстрі об'єктів культурної спадщини, заявив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс.

"Пам'ятник Миколі Щорсу безумовно буде демонтовано і перенесено в майбутній музей декомунізації, після його створення Київрадою. Однак поки цей пам'ятник захищений законом. Згідно з чинною постановою Кабміну № 928 від 3 вересня 2009 року, монумент внесений до Реєстру об'єктів культурної спадщини національного значення. Як тільки Міністерство культури змінить статус пам'ятника - ми його демонтуємо", - сказав Пліс.

Перший заступник голови КМДА закликав громадськість утриматися від "вандального" способу знесення монумента і дочекатися цивілізованого демонтажу.

"У КМДА сподіваються, що всі формальності будуть виконані, і до Дня Незалежності України пам'ятник перемістять з бульвару Тараса Шевченка", - повідомляє прес-служба адміністрації.

Раніше "Добровольчий рух ОУН" і "Правий сектор" заявляли про намір 30 червня о 19:00 самостійно знеси пам'ятник Щорсу на бульварі Шевченка в Києві. Акція приурочена до річниці генерал-хорунжого УПА Романа Шухевича.