UA / RU
Підтримати ZN.ua

Київська прокуратура оскаржила виправдувальний вирок меру Дебальцевого

Володимира Проценка звинувачували в організації "референдуму" про створення так званої "ДНР" у травні 2014 року.

Прокуратура Києва оскаржила вирок Костянтинівського міськрайонного суду Донецької області про визнання невинним і виправданні мера Дебальцевого Донецької області Володимира Проценка.

Він звинувачувався в організації "референдуму" про створення так званої "Донецької народної республіки" в травні 2014 року.

"Свою позицію прокуратура буде відстоювати при розгляді апеляційної скарги Апеляційним судом Донецької області", - йдеться в повідомленні прес-служби столичної прокуратури.

Раніше повідомлялося, що суд виправдав Проценко. Мер Дебальцевого свою провину не визнав і заявив, що текст рішення сесії він не підписував, печатка також зберігалася не в нього. Слова Проценко на засіданні суду підтвердили свідки. Наприклад, його секретар зазначила, що мер займав проукраїнську позицію, а "всім заправляли інші люди". У результаті суд погодився з показаннями Проценко і визнав його невинним.

Читайте також: ОБСЄ створить базу патрулювання в Дебальцевому

Потім група народних депутатів України з фракції "Блоку Петра Порошенко" направила запит до голови Вищої кваліфікаційної комісії суддів Сергію Козьякову. Парламентарії просять перевірити рішення судді Костянтинівського міського суду Андрія Мироседа по справі Проценко.