UA / RU
Підтримати ZN.ua

Київрада взяла до розгляду петицію про знесення фасаду театру на Андріївському узвозі

Автор петиції переконаний, що Андріївський узвіз "був збудований у 18 столітті", і вимагає повернути будинку "історичний вигляд".

Електронна петиція про знесення фасаду "Театру на Подолі" на Андріївському узвозі, яка набрала більше 10 тис. підписів, прийнята до розгляду, повідомляє прес-служба Київради.

Київський міський голова Віталій Кличко уже доручив постійним комісіям Київради з питань містобудування, архітектури та землекористування, а також із питань культури, туризму та інформаційної політики розглянути електронну петицію в установленому порядку.

Автор звернення Віктор Назаренко зазначає, що Андріївський узвіз є загальним спадком всього українського народу, візитівкою Києва і він повинен бути збережений у первісному стані, "яким був збудований у 18 столітті". Автор наголошує, що новий фасад "Театру на Подолі" має бути знесений. "Нові модерністські фасади вщент руйнують його історичну цінність та туристичну привабливість", - переконаний знавець архітектури і історії Києва.

Петиція містить декілька помилок у кожному реченні, тому вона цитується без збереження орфографії.

Читайте також: Під час реконструкції Андріївського узвозу розікрали більше мільйона гривень

Детальніше про новий будинок "Театру на Подолі" читайте в матеріалі "Архітектура розбрату (фасад на Андріївському)" в тижневику "Дзеркало тижня".