UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Київенерго" через проблеми з газом відключило гаряче водопостачання мешканцям п'яти районів столиці

У "Київенерго" причиною формування боргу називають заборгованість держбюджету перед компанією з компенсації різниці між встановленими тарифами на теплову енергію для потреб населення і собівартістю її виробництва, включаючи розрахунки за спожитий газ перед "Нафтогазом".

ПАТ "Київенерго", що експлуатує столичний енергокомплекс, через обмеження подачі газу відключило гаряче водопостачання у частини споживачів Святошинського, Дарницького, Шевченківського, Оболонського та Голосіївського районів столиці.

Як повідомила прес-служба столичної енергокомпанії у понеділок, підприємство з газопостачання та газифікації ПАТ "Київгаз" обмежило постачання газу на шість котелень, які обслуговують споживачів у межах вулиць Здолбунівська, Щербакова, Вільгельма Піка, Салютна, Естонська, Толбухіна, Бабушкіна, Дніпроводська, Джерельна, Восьмого Березня, Набережно-Корчуватська і Пироговська, провулків Святошинського та Джерельного.

В той же час споживачі частини Шевченківського району, яких обслуговує районна котельня "Нивки", тимчасово переведені на обслуговування котельні "Центральна".

За даними прес-служби, загалом без гарячого водопостачання залишилися 872 споживача, серед них 628 житлових будинків, 32 дитячих установи, 42 школи, 27 лікувальних закладів, 137 інших споживачів.

Причиною обмеження газопостачання є традиційна заборгованість держбюджету перед "Київенерго" з компенсації різниці між встановленими тарифами на теплову енергію для потреб населення і собівартістю її виробництва, включаючи розрахунки за спожитий газ перед НАК "Нафтогаз України".

За станом на 1 червня 2013 року борг "Київенерго" за поставлений газ, що використовується для потреб населення, становить 1,3 млрд грн, а заборгованість бюджету із різниці в тарифах перед енергокомпанією - 1,1 млрд грн.

"Київенерго" експлуатує практично всі енергетичні об'єкти, розташовані в столиці, за винятком Дарницької теплоелектроцентралі.

Найбільший вертикально інтегрований енергохолдинг України "ДТЕК" володіє 72,33% акцій "Київенерго". Ще 25%+1 акція компанії належить НАК "Енергетична компанія України". !zn

Читайте також:

З 22 квітня киянам почали відключати гарячу воду

У центрі Києва прорвало теплотрасу: провалився асфальт, вулиці залило окропом

Борги українців за послуги ЖКГ перевищили 13 млрд грн

"Київенерго" почала планові відключення гарячої води