UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кірієнко й Аксенов приїхали на ЗАЕС вмовляти персонал на співпрацю з «Росатомом»

Працівників української АЕС переконували у її «важливості для Росії».

Сьогодні на захоплену росіянами Запорізьку АЕС приїхали перший заступник керівника адміністрації президента РФ Сєргєй Кірієнко та так званий «голова» Криму Сергій Аксенов, повідомляє «Енергоатом».

«Високі гості» намагалися схилити персонал української АЕС до співпраці та переконували людей у тому, що захоплена станція «має велике значення для Росії».

Працівникам наполегливо пропонували переукласти трудові договори із фейковою керуючою компанією «АО «Экплуатирующая организация «Запорожская АЭС»» під контролем «Росатому». Втім, спроби росіян були марними.

Читайте також: Росіяни погрожують працівникам ЗАЕС звільненням у випадку відмови працювати на «Росатом» — представник України в МАГАТЕ

Росія не полишає спроб юридично закріпити окупацію Запорізької АЕС і перевести її у повне управління «Росатому». 8 жовтня прем'єр-міністр РФ Міхаіл Мішустін підписав «указ», про утворення федерального державного унітарного підприємства «Запорізька атомна електростанція (м. Москва)».

А за два дні окупанти привезли на станцію нового «очільника» – голову «експлуатуючої організації» Олєга Романенка. Водночас загарбники продовжують тиснути на персонал, викрадати людей та погрожувати звільненням у разі відмови переукладати контракти із «Росатомом». Паралельно АЕС намагаються переключити на енергосистему РФ і перевести на російське ядерне паливо.