UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кім назвав причини, чому поки не розміновують порти Миколаєва

Поки це питання не на часі.

Наразі у Миколаєві не збираються розміновувати порти, але влада працює над цим питанням. На це є мінімум дві причини, серед яких і російські обстріли територій в області, заявив в етері телемарафону очільник обласної військової адміністрації Віталій Кім.

За його словами, це питання поки не на часі. Водночас проблема з розмінуванням є важливою.

Читайте також: У Миколаєві вранці пролунав вибух: чоловіки намагалися розібрати касетний боєприпас

«Ми не плануємо зараз приступати до розмінуванню портів, хоча це питання важливе, і ми по ньому працюємо. До обговорення з ОВА долучилися Військово-морські сили ЗСУ. Разом вдалося визначити інструменти для розмінування акваторії», - уточнив Кім.

Керівник ОВА зауважив, що мова про розмінування портів не йде, оскільки Миколаївщина зараз не долучена до «зернової угоди». Окрім того, російські окупанти досі знаходяться на Кінбурській косі, тому майже кожен день обстрілють Очаківську та Куцурубську громади.

Читайте також: Папа Франциск закликав «братів представників російської влади» відновити «зернову угоду»

Також Кім додав, що наразі росіяни прицільно не атакують миколаївські порти. Натомість вони випускають ракети по житловим районам, де відсутні промислові та військові об’єкти.

Нещодавно у Миколаєві під час російської атаки безпілотниками сталася пожежа. Тоді обійшлося без постраждалих, натомість було влучання у промисловий об’єкт.