UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кількість звернень щодо домашнього насильства зросла на 40% – КМДА

Більше 20 киян стали жертвами торгівлі людьми.

У листопаді на київський телефон довіри надійшло 1263 звернення, з них 526 — щодо домашнього насильства. Також цього року в Києві вже 23 людини звернулися за отриманням статусу постраждалих від торгівлі людьми. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

«У листопаді більше 40% звернень на телефон довіри Центру були через домашнє насильство. По допомогу та підтримку звернулися 465 жінок та 61 чоловіків. Також мобільні бригади соціально-психологічної допомоги надали 157 консультацій очно, телефоном та онлайн. У порівнянні з жовтнем значно збільшилася кількість консультацій щодо домашнього насильства в Голосіївському районі — на 15%, Деснянському — на 13%, Подільському — на 7%. Як і раніше, найчастіше постраждалі звертаються через фізичне насильство, проте фахівці фіксують тенденцію збільшення кількості звернень щодо економічного», — зазначила Марина Хонда.

Читайте також: Масштабний секс-скандал у ВООЗ: жінками із Конго виплатили по 250 доларів "компенсації" за насилля

За її словами, у притулку перебували 6 жінок та 5 дітей, у кімнатах кризового реагування — 11 жінок та 8 дітей.

Міська служба телефона довіри працює абсолютно конфіденційно, безоплатно та цілодобово за номерами:

Також можна отримати очну психологічну підтримку та юридичну допомогу в Денному центрі соціально-психологічної допомоги за адресою: вул. Райдужна, 6-А.

Раніше у Нацполіції повідомили про те, що з початку року до поліції надійшло майже 244 тисячі заяв та повідомлень громадян щодо вчинення домашнього насильства.