UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кількість жертв обстрілу Краматорська зросла до 17

У стаціонарах лікарень залишаються 34 поранених, у тому числі четверо дітей

Кількість жертв при обстрілі Краматорська Донецької області досягло 17 осіб. Про це повідомили в департаменті охорони здоров'я Донецької облдержадміністрації.

"В результаті обстрілу Краматорська з території, контрольованої "ДНР", від розривів снарядів, що знаходяться на озброєнні в Російській Федерації, загинули 17 людей, з них троє померли в лікарні", - повідомили в департаменті.

За станом на ранок середи в стаціонарах лікарень залишаються 34 поранених, у тому числі четверо дітей.

"Самий молодший із постраждалих, трирічний Клим, перебуває в реанімації у важкому стані. Йому та іншим постраждалим надається вся необхідна медична допомога", - уточнили у відомстві.

Згідно з оновленими даними Генштабу і штабу АТО, Краматорськ було обстріляно вдень у вівторок, 10 лютого, з допомогою "Смерчу" з боку підконтрольної бойовикам території Горлівки. Моніторингова місія ОБСЄ підтвердила, що снаряди справді прилетіли з південного сходу.

За інформацією голови Донецької ОДА Олександра Кіхтенка, 18 снарядів впали на території міста і близько 14 - в районі штабу АТО.

За фактом артилерійського обстрілу Краматорська головна військова прокуратура почала кримінальне провадження за статтею Кримінального кодексу України "терористичний акт".