UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кількість загиблих українців в Ізраїлі зросла до семи людей — МЗС

Понад тисяча українських громадян звернулися за допомогою у виїзді з Ізраїлю через скасовані авіарейси.

Станом на четвер, 12 жовтня, кількість загиблих українців в Ізраїлі зросла до семи людей. Консули встановили їхні особисті дані, а також підтримують зв'язок із родичами та вживають заходів задля репатріації тіл, повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко.

Читайте також: Буданов про війну в Ізраїлі: «Ці події мають російський слід»

За його словами, дев’ятеро громадян отримали поранення різного ступеню тяжкості. Ще дев’ятеро українців вважаються зниклими безвісти. Українське посольство взаємодіє з ізраїльськими службами безпеки для пошуку зниклих. 

Також понад тисяча українських громадян звернулися за допомогою у виїзді з Ізраїлю через скасовані авіарейси.

Ніколенко повідомив, що дипломати на суботу, 14 жовтня, готують перший евакуаційний рейс до Румунії. Також триває робота над організацією додаткових евакуаційних рейсів — деталі будуть надіслані громадянам, які надали свої дані в українське посольство в Тель-Авіві. 

Крім того, за словами речника МЗС, близько 200 українців висловили бажання евакуюватися із Сектора Гази. Водночас через відсутність безпеки виїзд наразі неможливий. 

“МЗС, українські посольства в Ізраїлі, Єгипті, Йорданії, а також інші причетні відомства України, докладають активних зусиль, аби якнайшвидше витягти наших людей”, - заявив Ніколенко.

Читайте також: Скільки українців у Секторі Гази та як відбуватиметься евакуація – ексклюзивний коментар посла

Раніше повідомлялося, що президент України Володимир Зеленський вивчає можливість візиту солідарності до Ізраїлю. За даними ЗМІ, дату візиту ще не визначено, однак вже є перші контакти між країнами з цього питання. 

Про те, хто виграє від різкого загострення палестино-ізраїльського конфлікту і як драматичні події на Близькому Сході відобразяться на Україні, — в статті В’ячеслава Ліхачова «Атака на Ізраїль. Як таке взагалі могло статися?».