UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кількість загиблих у Чернігові після російського бомбардування зросла майже до пів сотні

Врятувати вдалося 18 людей. 

Президент України Володимир Зеленський заявив, що внаслідок учорашнього бомбардування російськими військами Чернігова загинуло 47 людей. Про це він розповів під час свого відеозвернення

"Але героїчний спротив українців вже девʼятий день рятує нашу державу від цієї навали. Українські міста не бачили такої нелюдської жорстокості з часів нацистської окупації. Чернігів, Охтирка, знову Харків, Маріуполь. Цілеспрямовано знищують цивільну інфраструктуру. Знищують людей. Житлові квартали. Тільки за вчорашній день у Чернігові російські бомби вбили 47 людей. Мирних людей", - заявив Зеленський. 

Чернігівська ОДА на своїй сторінці в Фейсбук також зазначила, що учора під час обстрілів загинуло 47 людей: 38 чоловіків та 9 жінок. Ще 18 вдалося врятувати.

Читайте також: У Чернігові горить нафтобаза

За даними видання ZN.UA, білоруська військова колона, яка вже вишикувалася в стрій у селі Михайло-Коцюбинське Чернігівської області, відмовляється рухатися далі в бік України. Йдеться про кілька сотень одиниць техніки, серед якої "Смерчі", танки, "Піони", БМП, БТР бензовози та а/м з піхотою.