UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кількість російських військових на кордоні з Україною зменшилася

На кордонах з Україною сконцентровано від 10 до 15 тисяч російських військовослужбовців.

У Міністерстві закордонних справ України відзначають певне зменшення концентрації російських військ біля кордонів України, але як і раніше оцінюють ситуацію як загрозливу.

"Фіксується певне зменшення концентрації цих військ, але ми не можемо сказати, що на сьогодні загрозу нашій безпеці повністю знято", - заявив на брифінгу у п'ятницю, 4 квітня в Києві директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", він зазначив, що зберігається неприродна концентрація збройних сил РФ на українських кордонах.

При цьому Перебийніс вказав, що інформація, яка надходить про російські війська на кордоні, не є повною.

"Зараз сказати про якусь конкретну картину того, що відбувається біля наших кордонів, не можна, тому що на деяких ділянках війська відводять, десь їх перегруповують", - додав він.

Також у п'ятницю перший віце-прем'єр-міністр Віталій Ярема повідомив, що на кордонах з Україною сконцентровано від 10 до 15 тисяч російських військовослужбовців, повідомляє УНІАН.

"За нашою інформацією, сьогодні біля кордонів України з різних сторін, у тому числі з боку Придністров'я, сконцентровано від 10 до 15 тисяч військовослужбовців Збройних сил Росії", - сказав він.

За словами Яреми, у Криму також перебувають близько 22 тисяч російських військовослужбовців.

Раніше, американська розвідка повідомляла, що в районах Ростова на Дону, Курська та Бєлгорода перебувають понад 30 тисяч солдатів російської армії. !zn

Читайте також:

Росія запропонувала Польщі, Угорщині та Румунії поділити Україну

МЗС Росії дезінформує: у Вінниці люди в формі УПА пограбували потяг з Москви, відбираючи гроші і золоті прикраси

Україна стурбована зростанням проявів фашизму, ксенофобії та антисемітизму в Росії