UA / RU
Підтримати ZN.ua

Київський метрополітен збільшить інтервали руху поїздів через нестачу працівників

Серед причин дефіциту — мобілізація.

Фото ілюстративне.

Фото ілюстративне.

КП «Київський метрополітен» повідомило, що найближчим часом змінить графіки руху поїздів на усіх лініях метро столиці. Причиною цьому став дефіцит працівників підземки, який викликали міграція, специфіка професії та мобілізація, повідомили у пресслужбі підприємства.

Наразі близько 7% фахівців метрополітену перебувають у лавах ЗСУ, ця цифра постійно збільшується, йдеться у повідомленні підземки. Там підкреслили, що постійно проводять кадрову роботу із залучення нових працівників. Водночас метрополітен є вузькопрофільним підприємством, а підготовка деяких спеціалістів потребує довготривалого навчання.

Читайте також: Міст Метро в Києві скоро почнуть ремонтувати: Київавтодор оголосив тендер

«Враховуючи поточну кадрову ситуацію, найближчим часом будуть змінені графіки руху поїздів на всіх лініях підземки. Інтервали між поїздами будуть збільшені орієнтовно на одну хвилину в між «пік» та на 45 секунд у «пікові» години», - повідомив КП «Київський метрополітен».

Нагадаємо, у грудні 2023 року Київська міська державна адміністрація повідомила про закриття руху поїздів між станціями метро «Деміївська» та «Теремки» на «синій» гілці метрополітену. Тоді обмеження ввели у зв'язку з необхідністю термінового проведення ремонту перегінного тунелю.