UA / RU
Підтримати ZN.ua

Київський крематорій щодо заяви Радуцького про двогодинні черги: «Це не відповідає дійсності»

У крематорії повідомили про число кремованих померлих від COVID-19.

Київський крематорій заперечує заяву очільника профільного комітету Верховної Ради Михайла Радуцького про двогодинні черги з катафалками через ситуацію з коронавірусом. Про це в адміністрації крематорію повідомили у відповідь на запит «Радіо Свобода».

«Озвучена заява голови комітету з питань здоров’я нації Михайла Радуцького не відповідає дійсності», – повідомили в адміністрації Ритуальної служби спеціалізованого комунального підприємства «Київський крематорій».

Там також розповіли про число кремованих померлих від коронавірусу. Зокрема, за даними крематорію, за минулий рік було кремовано 1470 померлих від COVID-19. Крім того, з 1 січня по 20 жовтня 2021 року кремовано 3144 таких померлих, за період з 1 по 20 жовтня 2021 року – 335 осіб.

Кілька днів тому Михайло Радуцький заявив про погіршення епідситуації в Києві. Він пояснив, що росте й рівень смертності. Зокрема, Радуцький сказав наступне: «Україна сьогодні є другою країною, на жаль, зверху за кількістю померлих… Черга до київського крематорію сьогодні з катафалків становить близько двох годин».

Читайте також: Ляшко про рівень захворюваності на COVID-19: «Кількість госпіталізацій встановила історичний максимум»

Зазначимо, в Україні на 17% зросла смертність від коронавірусу, також збільшилися показники щодо кількості ушпиталених хворих і рівня захворюваності, повідомив керівник Центру економіки охорони здоров'я KSE Юрій Ганіченко.

Ковідні ліжка завантажені на 50-60%, уточнив головний санітарний лікар Ігор Кузін. За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, до нової хвилі епідемії підготували 80 тисяч ліжкомісць.

Повідомлялося, що до червоної зони ризикують потрапити сім областей, якщо не посилять карантинні обмеження – Житомирська, Луганська, Львівська, Миколаївська, Рівненська, Хмельницька та Чернівецька.

Крім того, Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на позачерговому засіданні в середу прийняла рішення віднести Сумську область до «червоної» зони епідемічної небезпеки поширення коронавірусної інфекції COVID-19 з суботи, 23 жовтня. Також на днях до червоної зони має потрапити Київ.