UA / RU
Підтримати ZN.ua

КиївПрайд розфарбували Річковий вокзал, будівлю МЗС та Могилянку на честь Всесвітнього дня камінг-ауту

Таким чином активісти намагаються донести, що Київ має бути безпечним для всіх

© Bogdan Magenta
© Bogdan Magenta
© Bogdan Magenta
© Bogdan Magenta
© Bogdan Magenta
© Bogdan Magenta
© Bogdan Magenta

11 жовтня у світі відзначається День камінг-ауту, коли ЛГБТ+ люди заявляють про свою сексуальну орієнтацію та/чи ґендерну ідентичність. На честь цього дня громадська організація «КиївПрайд» підсвітила веселковими кольорами Річковий вокзал на Поштовій площі, будівлю Міністерства зовнішніх справ України, що біля Михайлівської площі, та Києво-Могилянську академію на Контрактовій площі.

Локації обирали щоб нагадати: Київ має бути безпечним для всіх. Поштова та Контрактові площі – улюблені місця відпочинку квір-молоді та центр столиці, у якому досі трапляються напади на зовнішньо неконформних людей.

«Київ – європейська столиця, у якій ніхто не має права залякувати та переслідувати людей. Цією акцією ми говоримо про те, що вулиці міста належать усім, що вони мають бути безпечними для всіх нас, незалежно від сексуальної орієнтації, ґендерної ідентичності чи будь-яких інших ознак.»

Ленні Емсон директор ГО «КиївПрайд»

Читайте також: У Києві пройшов Марш рівності "КиївПрайд-2021"

Нагадаємо, минулого року на честь місяця Прайду активісти підсвітили ЛГБТ-прапором ТРЦ у центрі Києва. Протягом тижня кожні 5 хвилин фасад "Гуліверу" світився прайд-прапором.