UA / RU
Підтримати ZN.ua

Київ входить до десятки найзабрудненіших міст світу: у яких районах найгірший стан повітря

У КМДА назвали причину погіршення стану повітря.

У Києві досі залишається високим рівень забрудненості атмосферного повітря, інформує пресслужба Київської міської державної адміністрації.

Там зазначають, що пожежі в екосистемі Київської області є причиною тимчасового погіршення стану повітря. Киянам нині рекомендують: пити багато води, зачинити вікна, обмежити перебування на вулиці, ввімкнути на максимум очищувач повітря.

Читайте також: У столиці погіршилась якість повітря – "Укргідрометцентр"

За інформацією швейцарського сервісу IQ Air, українська столиця входить до десятки найзабрудненіших міст світу та станом на 10:30 22 вересня розташовується на сьомому місці з індексом 113 AQI.

Дані карти забруднення повітря SaveEcoBot, яку розробила громадська організація SaveDnipro, свідчать, що в Києві найгірша якість повітря зафіксована на вулиці Вербицького (170 AQI), Харківському шосе (165 AQI), на вулиці Миколи Шепелєва на Борщагівці (148 AQI) та Алма-Атинській вулиці (147 AQI). 

Представники ГО SaveDnipro вказують, що користувачі можуть встановлювати спеціальні сенсори в своєму населеному пункті та передавати дані на SaveEcoBot.

Про те, як волонтери допомагають збирати дані про стан повітря та радіацію в містах, — читайте в тексті Ірини Добош і Костянтина Федорова "Що таке громадянська наука та як вона впливає на життя кожного з нас?".