UA / RU
Підтримати ZN.ua

Київ у двадцятці міст з найбруднішим повітрям

Не рекомендується виходити на вулицю людям, у яких проблеми з дихальними шляхами.

У столиці України від 3 грудня зафіксовано один з найвищих показників забруднення повітря в світі.

Про якість повітря свідчать дані порталу IQAir, на якому відстежується рівень забруднення повітря в режимі реального часу.

Київ зараз на 17 місці в рейтингу, який очолює столиця Індії Делі. Індекс Києва становить 124 при нормі в 50. Рівень забруднення повітря в немає характеризується як "нездоровий для чутливих груп населення".

Скріншот з сайту iqair

Подібний рівень забруднення атмосфери протипоказаний людям із захворюваннями дихальної системи. Їм рекомендується носити респіратори, а в приміщеннях закривати вікна і включати очищувачі повітря. Протипоказано проведення спортивних занять та заходів на відкритому повітрі.

Читайте також: Правоохоронці розслідують 15 фактів забруднення навколишнього середовища і незаконного видобутку корисних копалин у Криму – Мамедов

Нагадаємо, 29 жовтня в Києві спостерігалося значне погіршення якості повітря. Індекс його забруднення становив 154 AQI, що було найбільш небезпечним показником.

Раніше вчені з Університету Алабами заявили про те, що для тих, хто страждає від множинних симптомів депресії, підвищується ризик інсульту. На думку дослідників, це психологічний розлад - такий же фактор ризику інсульту, як і підвищений тиск.

Також повідомлялося, що в Міністерстві охорони здоров'я сподіваються, що завдяки новій формі обмеження у вигляді карантину "вихідного дня" українці будуть більше сидіти вдома або гуляти на свіжому повітрі. Про це на брифінгу заявив глава МОЗ Степанов.