UA / RU
Підтримати ZN.ua

Киян закликають не виходити з дому чи укриття

У місті точаться активні бойові дії.

Міський голова Києва Віталій Кличко закликає киян перебувати вдома чи в укритті, оскільки у місті йдуть активні бойові дії.

"У зв'язку з напруженими активними бойовими діями, міська влада звертається до жителів, особливо Оболонського району: будь ласка, не виходьте на вулицю, оскільки це небезпечно. Залишайтеся, будь ласка, у приміщенні – вдома чи в укритті", – заявив Кличко на онлайн-брифінгу.

Мер додав, що виходити варто лише тоді, коли сигнал повітряної тривоги закінчується або лише починається.

Кличко закликав киян бути уважними і у разі виявлення міток, які залишають диверсанти для коригування вогню, одразу повідомляти в правоохоронні органи.

Вдень 25 лютого до Києва для оборони увійшла українська військова техніка. МВС просить киян та всіх інших громадян не знімати відео з її пересуванням, а також не викладати у соцмережі про це жодної інформації.

Російсько-українська війна

Росія почала гібридну війну проти України ще у 2014 році. Активні бойові дії вісім років відбувалися лише у Донецькій та Луганській областях. Однак 24 лютого 2022 року почалося повномасштабне вторгнення Росії в Україну. Бої тривають на Донбасі, Харківщині, Київщині, Одещині, Херсонщині та інших областях.

Звернення «Дзеркала тижня» до читачів

Наша армія - боєздатна та досвідчена, вона вміє і може воювати. Наші воїни обов’язково переможуть, попри будь-які кількісні переваги, бо чітко усвідомлюють ціну цієї перемоги.

Але армія не може воювати без підтримки - ми потрібні нашим військовим. Ми маємо стати надійним тилом, тими хто попіклується про країну, поки солдати її захищають. Ми потрібні на робочих місцях, спокійні та врівноважені. 

Нам всім дуже страшно і це абсолютно нормально. Зберігати спокій зараз дійсно важко, але треба.