UA / RU
Підтримати ZN.ua

Киян попередили про можливе обмеження руху через візит президентки Молдови Маї Санду

Очільниця сусідньої країни приїде до України 12 січня.

У вівторок, 12 січня, до України приїде президентка Молдови Мая Санду. У зв’язку з цим, у Києві можуть обмежити рух транспорту, повідомила пресслужба Управління державної охорони України у Facebook.

“12 січня у зв’язку з офіційним візитом в Україну президента Республіки Молдова Маї Санду можливі тимчасові незначні обмеження дорожнього руху в Києві. Так, у столиці можливі незначні обмеження дорожнього руху на окремих ділянках центральної частини міста”, - йдеться у повідомленні.

У пресслужбі нагадали, що згідно з українським законодавством, очільникам іноземних країн, урядів, парламентів і міжнародних організацій, які перебувають в Україні з офіційними чи робочими візитами, забезпечується державна охорона. Вказано, що Управління держохорони та інші правоохоронні органи забезпечуватимуть безпеку та супроводжуватимуть делегацію Санду під час її візиту в Україну.

Як повідомлялося, під час свого візиту в Київ Мая Санду має зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським, очільником українського уряду Денисом Шмигалем і головою Верховної Ради Дмитром Разумковим.

У ЗВ’ЯЗКУ З ВІЗИТОМ ДО УКРАЇНИ ПРЕЗИДЕНТА РЕСПУБЛІКИ МОЛДОВА МАЙІ САНДУ МОЖЛИВІ НЕЗНАЧНІ ОБМЕЖЕННЯ ДОРОЖНЬОГО РУХУ В...

Опубліковано Управління державної охорони України Неділя, 10 січня 2021 р.

Читайте також: Санду призначила нового прем’єр-міністра

Водночас сама Санду заявила про те, серед головних питань, які будуть обговорюватися на зустрічі із Зеленським - безпека регіону, євроінтеграція країн і необхідні для цього реформи. Вона зазначила, що остання зустріч на рівні президентів країн відбулася ще 4 роки тому. Тому в першу чергу потрібно відновити відносини з Україною.

Нагадаємо, 10 грудня глава конституційного суду Молдови Домніка Маноле оголосила Маю Санду новою президенткою Молдови після того, як КС затвердив у четвер результати президентських виборів.

Конституційний суд звернувся до парламенту Молдови, вказавши на необхідність виконання рекомендацій КСМ, зроблених під час затвердження результатів виборів президента в грудні 2016 року. Ці рекомендації стосуються внесення поправок в законодавство з метою забезпечення коректних виборів, незалежності ЗМІ у виборчій кампанії, прозорості фінансування кампанії, невтручання церкви у вибори та ряду інших обставин.