UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Кіборги" заявляють, що донецький аеропорт штурмують військові РФ

Російських танків біля донецького аеропорту стає все більше.

Захисники аеропорту в Донецьку впевнені, що воюють не з бойовиками, а з російськими військовими. Про це "кіборги" заявили в ефірі телеканалу "1+1".

За словами бійців, аеропорт у Донецьку знаходиться під безперервним обстрілом, а на місці одного знищеного ворожого танка тут же з'являються два нових.

"Які терористи можуть керувати танками? Яка підготовка повинна бути в екіпажу "72-ї"?! Артилеристи, мінометники, ті, хто працюють на установках "Град", - вони стріляють по нас постійно", - сказав захисник аеропорту з позивним "Богема".

"Кіборги" говорять про те, що російських танків біля аеропорту стає все більше. "Це факт - танки з'являються як гриби після дощу. Спочатку був один - ми його знищили. Буквально через день-два з'явилися вже два танки, які штурмували аеропорт. Знищили обидва. Наступного дня їх було вже три. Це безперервний процес", - підтвердив боєць з позивним "Доцент".

За словами військових, російська зброя потрапила в Донецьк з горезвісного "гуманітарного конвою".

Як відомо, бійці АТО кілька місяців утримують аеропорт в Донецьку, практично щодня відбиваючи атаки бойовиків.

Голова ДонОДА Олександр Кіхтенко в інтерв'ю ZN.UA не виключив, що влада може віддати аеропорт "ДНР" в обмін на інші території, оскільки він знищений як інфраструктурний та стратегічний об'єкт.

Водночас, в РНБО заявили, що аеропорт в Донецьку на даний момент не розглядається як імовірний об'єкт передачі або обміну з бойовиками.