UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кіберполіція почала полювання на користувачів піратського контенту

Основна мета піратів зовсім не благодійна.

Департамент кіберполіції Національної поліції України почав операцію "Пірати" щодо посилення уваги до протидії злочинам, що вчиняються у сфері порушень авторських прав правовласників. У відомстві заявили, що операція стартувала по всій країні і триватиме до кінця квітня.

"Ми повинні навчитися поважати інтелектуальну працю, адже на перший погляд, перегляд відеострічки на піратському ресурсі не несе ніякої загрози для безпеки суспільства, але в той же час такі дії провокують зловмисників в обхід законодавства порушувати права інших громадян, чиєю власністю є ці стрічки", - заявив начальник департаменту кіберполіції Сергій Демедюк.

Він також додав, що пірати не зацікавлені у наданні громадянам безкоштовного доступу до перегляду відеотворів - основною їх метою є отримання грошей за розміщення рекламних оголошень на піратських ресурсах.

"Такий заробіток може стартувати від $ 500 доларів в місяць з одного сайту. При цьому, немає гарантії того, що цей ресурс не несе в собі шкідливого програмного забезпечення", - розповів він.

Для ефективної протидії піратству в Україні Національна поліція налагоджує державно-приватне партнерство: вже підписано ряд меморандумів про співпрацю з медіагрупою "Старлайт Медіа", "Медіа Група Україна", "Телерадіокомпанія "Студія "1+1", а також з Discovery Networks, Асоціацією музичної індустрії України та "Української антипіратської асоціації", що представляє в Україні інтереси найбільших світових медіа-корпорацій. Киберполиция також закликає правовласників звертатися до підрозділу з повідомленнями про порушення їх авторських прав, заповнивши форму зворотного зв'язку.

Як повідомлялося, в лютому Кіберполіція заблокувала роботу більш 50 піратських сайтів, створених киянином. Зокрема в Києві співробітники поліції затримали підозрюваного у виробництві дитячої порнографії.