UA / RU
Підтримати ZN.ua

ХНУПС відновив навчальні польоти після авіатрощі під Чугуєвом

Літаки АН-26 пройшли тривалу перевірку. 

У Харківському національному університеті Повітряних сил імені Івана Кожедуба знову дозволено навчальні польоти, які заборонили після авіатрощі АН-26 наприкінці вересня під Чугуєвом. Про це повідомляє пресслужба університету на своїй сторінці в Фейсбук

«Основною метою командирських польотів є підтримка на високому рівні й вдосконалення навичок керівного складу в організації, проведенні та забезпеченні польотів... Літаки Ан-26 після тривалої перерви сьогодні починають польоти з відпрацювання польоту на імітацію відмови двигуна і виконують посадку на одному двигуні», — заявив заступник командира військової частини з льотної підготовки Роман Куценко.

Читайте також: Катастрофа Ан-26 під Чугуєвом: суд заарештував керівника польотів Жука

25 вересня під Чугуєвом розбився військово-транспортний літак Ан-26. На ньому здійснювали навчальний політ курсанти Харківського університету Повітряних сил ім. Івана Кожедуба.

На борту перебували 27 осіб - сім членів екіпажу і 20 курсантів. Вижив лише один курсант В'ячеслав Золочевський.

Слідство розглядало чотири версії авіакатастрофи, пріоритетною є версія про відмову двигуна. За даними урядової комісії, літак отримав підтвердження на посадку через хвилину після запиту і повідомлення про несправності.

Міністерство оборони відзвітувало про завершення технічного розслідування обставин катастрофи 20 листопада. Матеріали передали до ДБР. Там стверджують, що досудове розслідування перебуває на завершальній стадії.