UA / RU
Підтримати ZN.ua

Хмельниччина на порозі "червоної зони": там посилюють карантин

В регіоні в лікарнях збільшується кількість пацієнтів, які потребують під'єднання до кисню. 

Від суботи, 23 жовтня, у Хмельницькій області буде посилено карантин, повідомляє пресслужба місцевої ОДА. В області спостерігається погіршення епідситуації. 

Тепер там вимагатимуть сертифікат про вакцинацію або ПЛР-тест у працівників продовольчих та непродовольчих ринків, магазинів, а також перукарень, салонів краси, готелів і хостелів. Варто зауважити, що згодиться й довідка, яка засвідчує отримання першої дози вакцини (так званий "жовтий сертифікат"), а щодо тесту, то його термін придатности - три доби. 

Ці ж правила стосуються й персоналу та відвідувачів закладів харчування. Наповненість таких місць не повинна перевищувати 50%, а за одним столиком зможе розміститися не більше чотирьох людей. 

Від відвідувачів, організаторів та працівників спортзалів, басейнів, кінотеатрів та масових заходів також вимагатимуть або тест, або хоча б одну дозу вакцину. 

Про погіршення епідситуації в регіоні свідчить збільшення пацієнтів у лікарнях, які потребують підключення до кисню - там вже виникають проблеми з постачанням. 

Зараз Хмельницька область знаходиться в "помаранчевій зоні", проте вже скоро може потрапити у "червону". 

Читайте також: Київ днями потрапить до червоної зони – Кличко

Попри складну епідемічну ситуацію, Україна поки що не планує запроваджувати локдаун, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль. Однак його альтернативою може бути лише прискорення темпів вакцинації, наголошує президент Володимир Зеленський, оскільки вітчизняна система охорони здоров’я не зможе витримати різкого зростання кількості хворих.