UA / RU
Підтримати ZN.ua

Харківського будинку для літніх людей, де виникла пожежа, немає на карті - МВС

МВС здійснить повну перевірку будинку.

Харківський будинок для літніх людей «Золотий час», де сьогодні в результаті пожежі загинули 15 осіб, не існує на міських планах міста. Про це на екстреному засіданні уряду заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

За його словами, особливий цинізм ситуації полягає в тому, що будинок «Золотий час» рекламувався на телебаченні і в інтернеті. У зв'язку з цим він запропонував перевірити всі будинки для літніх людей, які запускають рекламу.

«Потрібно перевірити їх на предмет наявності дозволів... Чи існують вони взагалі?... Попередньо, ми бачимо, що цей будинок взагалі не існує на планах міста. Тому я пропоную такий комплексний підхід і комплексну перевірку», - заявив Аваков.

Правоохоронці вирішують питання про затримання власниці приватного будинку для літніх людей «Золотий час». Жінка перебуває на лікарняному, у її будинку виставлені наряди поліції. Також правоохоронці проводять першочергові слідчі дії, в ході яких допитують керівника установи, який теж буде затриманий... Три людини зі складу обслуговуючого персоналу доставлені в поліцію, їх допитують.

Голова МВС запевнив, що остаточні причини цієї трагедії встановлять в найкоротші терміни.

«Зараз вже створено урядову комісію, яка буде працювати на місці трагедії. Всі винні будуть притягнуті до відповідальності, згідно з чинним законодавством», - додав Аваков.

Читайте також: Пожежа в Харкові: ДБР почало розслідування за фактом службової недбалості співробітників ДСНС під час перевірок в будинку для літніх людей

Як повідомлялося, пожежа виникла 21 січня о 15:03 в двоповерховому житловому будинку, попередньо переобладнаному під будинок для літніх людей. Вогонь виник на другому поверсі. Майже через 2:00 пожежа була ліквідована.

Президент Володимир Зеленський крім створення Держкомісії, доручив міністру внутрішніх справ Арсену Авакову відкрити і взяти під особистий контроль відповідну справу. Президент заявив, що причини пожежі і винних повинні встановити якомога швидше.

В Офісі генпрокурора заявили про те, що пожежа могла спалахнути через необережне поводження з електронагрівачем.