UA / RU
Підтримати ZN.ua

Харківський прокурор продає послуги за 35 тисяч доларів – ДБР

Саме в таку суму оцінюється «допомога» від прокурора окружної прокуратури Харкова.

Співробітники Державного бюро розслідувань затримали прокурора Харкова під час отримання ним хабаря у 35 тисяч доларів. Таку суму прокурор мав отримати за надання допомоги в поверненні громадянину майна, яке у того відібрали бізнес-партнери, повідомили в пресслужбі ДБР

Прокурор пообіцяв накласти на майно колишніх бізнес-партнерів громадянина арешт та згодом вилучити реєстраційну справу, що мало б повернути нерухомість колишньому власнику. За отриманням хабаря прокурор відправив свою співмешканку. Після отримання останньою грошей, обох спільників затримало ДБР. 

Наразі їм повідомлено про підозру за ч. 4 статті 368 КК України (одержання неправомірної вигоди службовою особою) та загрожує до 12 років в’язниці із конфіскацією майна.

Читайте також: Начальнику Одеського військкомату загрожує до 12 років в’язниці за продаж “білих квитків” на тисячі доларів – ДБР

Раніше повідомлялося, що ДБР завершило досудове розслідування щодо правоохоронця, який був учасником схеми з нелегального переправлення через кордон чоловіків призовного віку.