UA / RU
Підтримати ZN.ua

Харківщина готується до прийому переселенців – як отримати житло та виплати

Восени людей додасться, адже в багатьох населених пунктах Харківщини, Донеччини та Луганщини пошкоджена критична інфраструктура.

З наближенням опалювального сезону, на Харківщині активізували підготовку до потенційного збільшення кількості переселенців. Крім іншого, йдеться про Лозовську громаду, повідомляє пресслужба структури.

Наразі у цій громаді офіційно зареєстровані понад 8 тисяч переселенців, тим часом створюють координаційну раду з питань внутрішньо переміщених осіб, окрім посадовців до неї увійдуть і переселенці.

Читайте також: Житло для переселенців: де, скільки, за якою ціною побудують та кому віддадуть після війни

«Прогнозують, що восени людей додасться, адже в багатьох населених пунктах Харківщини, Донеччини та Луганщини пошкоджена критична інфраструктура, тому можуть бути проблеми з опаленням», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Переселенці з окупованих територій можуть отримати додаткові виплати

«Серед основних питань, які необхідно вирішити: облаштування місць тимчасового проживання; підготовка до осінньо-зимового періоду; житло для переселенців та його ремонт; гуманітарна допомога потребуючим родинам; працевлаштування; навчання дітей та створення умов для дистанційних занять», - констатували в відомстві.

Раніше ми повідомляли хто може отримати субсидії для переселенців та як їх оформити.

Важливо також уточнити, що з липня переселенці можуть без паспорта отримувати соціальні послуги та виплати.

А цього місяця з'явились дані про те, що держава вдвічі збільшить виплати за прихисток для переселенців. Українці, які зголосяться допомогти з житлом своїм співгромадянам, отримають більші компенсації за ЖКХ.