UA / RU
Підтримати ZN.ua

Харків з частиною області опиняться у "червоній" зоні

Нові обмеження набудуть чинності 19 жовтня. 

Місто Харків та частина Харківської області опиняться у "червоній" зоні карантинних обмежень після нового поділу комісіями ТЕБ та НС, який відбувається наприкінці кожного тижня. Про це на своєму каналі в Телеграм написав очільник Харківської ОДА Олексій Кучер. 

За його словами, разом з Харковом до "червоної" зони карантину потрапить Люботин, а також Богодухівський, Лозівський та Первомайський райони.

В цих регіонах буде заборонено роботу кафе, ресторанів, ТЦ та розважальних закладів. Заборона також буде поширюватися на відвідування школярами навчальних закладів. Крім цього, свою роботу повинен припинити громадських транспорт. 

Нові обмеження набудуть чинності 19 жовтня. 

Читайте також: У Харкові не хочуть закривати метро, однак планують зменшити час перебування пасажирів на платформі

Нагадаємо, також Степанов заявив, що Міністерство охорони здоров'я буде вимагати від Кабміну повністю скасувати в Україні заходи в червоній зоні, а в зеленій дозволити до 50 осіб.

Також МОЗ зараз в першу чергу шукає можливості, як і де перепрофілювати закладу для боротьби з коронавірусів, і лікарні відомчих служб потенційно можуть стати резервом ліжок, які можуть розгортати.