UA / RU
Підтримати ZN.ua

Харків не панікує, а Львів готовий приймати евакуйованих — мери

Керівники міст запевняють, що готові до будь-яких ситуацій.

У Харкові є напруга, але відсутня паніка. А у Львові готові приймати всіх тих, кого можуть в екстреному випадку евакуювати, у зв'язку з нападом Росії на Україну, що готується. Про це заявили мери цих міст в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1".

"Звичайно, є напруга... Звідусіль ллється потік інформації. Найголовніше сьогодні — щоб люди були спокійні.... Харків живе сьогодні звичайним спокійним життям: працюють школи дитячі садки, безперебійно працює громадський транспорт, усі наші комунальні підприємства", — сказав міський голова Харкова Ігор Терехов.

"У нас чіткий спокій і немає жодної паніки — це найголовніше", — наголосив він.

"Ми сьогодні зобов'язані об'єднатися заради миру, заради життя людей... Україна у нас одна. Місто Харків — українське місто, я впевнений, що все буде нормально", — підсумував мер Харкова.

Мер Львова Андрій Садовий назвав неправдою інформацію, що українці масово біжать до Львова.

"Знаєте, приїхало багато іноземних журналістів до Львова і всі вони шукають людей, які у великій кількості приїхали до Львова і не знаходять, тому Львів живе звичайним життям. Так, дійсно приїхало дуже багато дипломатів, і це особлива відповідальність", — сказав Садовий.

За словами мера міста, Львів перебуває у постійній координації із керівниками міст Львівської області.

"На західній Україні є чіткий план, скільки ми можемо прийняти людей. Ми розуміємо, що це наша особлива відповідальність", — сказав Садовий. Він запевнив: "Треба буде приймати людей – приймемо, допоможемо, все останнє віддамо".

За словами Садового, Львів готовий працювати у різних ситуаціях: є умови для подачі води за повної відсутності електроенергії, закуплено генератори, суттєво збільшено запаси медикаментів. Також, за його словами, надається максимальна допомога територіальній обороні.

Читайте також: У Пентагоні заявили, що російські війська готові атакувати будь-якої миті

Нагадаємо, ввечері 21 лютого президент РФ Владімір Путін підписав указ про визнання незалежності «ДНР» та «ЛНР»та договори з кожною з них щодо співпраці у плані оборони, після чого на територію окупованої частини України вже відкрито увійшла російська військова техніка. Терористи вимагають «повернути» їм усю територію Донецької та Луганської областей, тож зараз є ризик значного загострення війни на Донбасі.

Докладніше про те, що означає рішення Путіна, читайте у статті Тетяни Силиної «Визнання ЛНР/ДНР»: перемога чи програш Путіна і що це означає для України?».