UA / RU
Підтримати ZN.ua

Харків не обмежуватиме транспорт і зупиняти метро через внесення в «червону» зону - Кернес

«І це не моє передвиборче гасло, а нормальне ставлення до харків'ян».

Влада Харкова не зупинятиме метрополітен і наземний громадський транспорт, не дивлячись на те, що місто потрапило в червону зону, повідомляє прес-служба Харківської міської ради.

«Ніяких обмежень по транспорту в Харкові вводитися не буде. І це не мій передвиборче гасло, а нормальне ставлення до харків'ян і забезпечення їх комфортного життя в місті », - підкреслив міський голова Харкова Геннадій Кернес.

Читайте також: Як регіонам вийти з «червоної» зони карантину: інструкція від МОЗ

Відзначимо, що згідно з умовами адаптивного карантину, регіон, який потрапляє в "червону" зону зобов'язаний зупинити роботу громадського транспорту, закрити освітні установ, ресторани, торгово-розважальні центри

7 серпня оновили список карантинних зон України. Зміни опублікували на інтерактивній карті Центру громадського здоров'я МОЗ.

У "червону" зону, де діють найжорсткіші обмеження, увійшли Харків і Костопільський район Рівненської області. Також в ній залишився Кіцманський район Чернівецької області.

У той же час Луцьк і Тернопіль, покинули червону зону і перейшли в помаранчеву і зелену відповідно.

Нагадаємо, з початку серпня в Україні діє "зональний" розподіл областей. Це означає, що регіони з найменшою захворюваністю COVID-19 знаходяться в «зеленій» зоні, а області зі значним поширенням - в «помаранчевій» і «червоній».