UA / RU
Підтримати ZN.ua

Керрі від імені Обами вшанував пам'ять героїв Небесної сотні

Джон Керрі прийшов на Інститутську, де від імені американського президента вшанував пам'ять загиблих від рук українських снайперів демонстрантів.

© news.yahoo.com
© news.yahoo.com
© news.yahoo.com
© news.yahoo.com
© news.yahoo.com
© news.yahoo.com

Держсекретар США Джон Керрі - найбільш високопоставлений представник американської адміністрації, який відвідав Київ після появи там нової влади з метою підтримати новий уряд.

Виступаючи на прес-конференції в Києві, він заявив, що був глибоко зворушений при відвідуванні Інститутській вулиці і від імені президента США Барака Обами вшанував біля меморіалу пам'ять загиблих демонстрантів. Керрі поговорив з місцевими жителями, які, за його словами, "не хочуть повертатися до такого життя, яка була при Януковичі".

"США висловлюють глибокі співчуття тим, чия недоля ще свіжа, - сказав Керрі. - Ці хоробрі українці вийшли на вулиці з мирною метою боротьби проти тиранії і були зустрінуті снайперами з дахів, які обирали їх по одному. Вони підняли свої голоси - голоси ніколи не будуть заглушені кулями з дахів".

Зараз, зазначив Керрі, Україна знаходиться на новому етапі боротьби за незалежність і США готові підтримати український народ. !zn