UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кернес отямився

Син Кернеса Данило, повідомив по мобільному телефону, що мер Харкова виходить з медикаментозного сну і прийшов в себе в ізраїльській клініці.

Мер Харкова Геннадій Кернес, який після важкого поранення знаходиться на лікуванні в одній з ізраїльських клінік, прийшов в себе.

Про це повідомив директор департаменту у справах інформації та зв'язків з громадськістю Харківської міськради Юрій Сидоренко.

"Данило (син Кернеса) тільки надіслав sms-ку "Ми в свідомості!", - сказав він.

Як повідомлялося, у понеділок, 28 квітня, близько 11.45 Кернес був поранений під час пробіжки по Бєлгородському шосе в Харкові. Охоронці, які супроводжували його на мікроавтобусі Volkswagen, доставили його в лікарню швидкої і невідкладної допомоги, де лікарі зробили йому операцію, ввели його в медикаментозний сон і підключили до апарату штучної вентиляції легенів.

В ніч на 29 квітня Кернеса у супроводі дружини і бригади ізраїльських лікарів перевезли в один з госпіталів Ізраїлю.

За фактом замаху на вбивство Кернеса відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15 год. 1 ст. 115 КК України (замах на умисне вбивство).

Як повідомив заступник прокурора Харківської області Костянтин Турків слідство відпрацьовує 4 основні версії замаху, в т.ч. пов'язані з профдіяльністю, комерційними інтересами і протидією сепаратистам. !zn

Читайте також:

Слідство висунуло чотири версії замаху на Кернеса

Суд скасував домашній арешт Кернесу

Міліція порушила справу за фактом замаху на Кернеса