UA / RU
Підтримати ZN.ua

Керівників митного посту «Столичний» затримали за систематичне вимагання хабарів

Їх спіймали на гарячому.

Керівників митного посту «Столичний» Київської митниці Держмитслужби України викрили на системному хабарництві  - вони вимагали гроші від імпортерів, які ввозили в Україну товари широкого вжитку.

Як повідомили у Державному бюро розслідувань, за безперешкодне митне оформлення товарів та пришвидшення процедури митного оформлення митні ділки брали по 300 доларів США з одного контейнеру. Так, лише за короткий період слідство задокументувало факти отримання хабарів на кілька тисяч доларів США.

Під час одержання чергової частини хабаря від одного з імпортерів зловмисників затримали. Зокрема  підозру повідомлено начальнику митного посту «Столичний» Київської митниці та виконувачу обов’язки заступника начальника митного посту «Столичний». Митники підозрюються у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). За це їм загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади.

Читайте також: Начальника митного посту «Тиса» Закарпатської митниці піймали на хабарі

Нагадаємо, на Одеській митниці ДБР виявило 133 прихованих від розмитнення контейнерів із товарами на суму понад 1,5 млрд гривень.