UA / RU
Підтримати ZN.ua

Керівник ДФС Продан висловив готовність співпрацювати зі слідством

В. о. голови ДФС відмовився від публічних коментарів у зв'язку з заявами Луценка, запевнивши, що йому нема чого приховувати.

Після заяви генпрокурора Юрія Луценка про докази причетності в. о. голови Державної фіскальної служби Мирослава Продана до протиправної діяльності, той висловив готовність відповісти на запитання слідчих органів.

"Якщо до мене є питання - я готовий давати відповідь. Мені нема чого приховувати", - написав Продан на своїй сторінці у Facebook ввечері у вівторок, 17 липня.

При цьому він відмовився від будь-яких публічних коментарів щодо слідчих дій, які здійснюються СБУ стосовно керівництва ДФС, і пообіцяв не брати участі в "інформаційній війні" з правоохоронними органами.

"У нас вже були випадки з'ясування відносин у публічній площині між керівниками силових структур ... Це нічого не дало, програли всі", - пояснив керівник ДФС.

Нагадаємо, 16 липня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що слідчі органи зібрали достатньо доказів причетності в. о. голови ДФС Мирослава Продана до протиправної діяльності, уточнивши, що слідчі дії щодо ведуться з лютого.

9 липня співробітники СБУ і ГПУ провели обшуки в начальника ГУ ДФС у Вінницькій області Руслана Осмоловського, а також у водіїв в. о. голови ГФС Мирослава Продана.

Як повідомило DT.UA високопоставлене джерело в Кабміні, в уряді з 80%-ю ймовірністю очікують, що управління по боротьбі з корупцією СБУ під керівництвом Павла Демчини ініціює затримання Продана. В СБУ, у свою чергу, стверджують, що у них є аудіо - та відеозаписи, які свідчать про те, що Продан перетнув межу закону.

За даними видання Insider, йдеться про діяльність так званої "горіховою мафії" на митниці.

13 липня генпрокурор Юрій Луценко повідомив про затримання керівника одного з підрозділів ГУ ДФС у Вінницькій областіта його спільника, яких підозрюють у вимаганні 500 тисяч гривень у підприємця.

Слідчі дій відносно керівництва ГФС в уряді пов'язують з активізацією боротьби проти контрабанди. 20 червня уряд затвердив план боротьби з контрабандою та корупцією на митниці, розроблений спільно з ГПУ, НАБУ, СБУ і ДФС.