UA / RU
Підтримати ZN.ua

Керівництво поліції Перяслав-Хмельницького після вбивства дитини відсторонили від служби

Підозрювані поліцейські знаходяться в ІТТ і не сприяють слідству, повідомили в МВС.

Керівників підрозділу поліції Переяслав-Хмельницького Київської області відсторонили від служби після затримання їхніх підлеглих за підозрою в смертельному пораненні п'ятирічного хлопчика.

"На даний момент керівники... відсторонені від виконання службових обов'язків. Зараз приймаються рішення про їх подальше перебування в органах поліції", - повідомили в прес-центрі Міністерства внутрішніх справ у понеділок ввечері, 3 червня.

У МВС уточнили, що підозрювані патрульні перебувають в ізоляторі тимчасового тримання і не надають сприяння слідству, а також запевнили, що Національна поліція доклала "максимальних зусиль", щоб зібрати докази для слідчих ДБР, які ведуть цю справу.

Міністерство висловило співчуття рідним загиблого дитини і пообіцяло максимально сприяти розслідуванню.

Окремо зі словами співчуття до сім'ї п'ятирічного Кирила Тлявова звернувся голова Нацполіції Сергій Князєв. Дії підозрюваних він назвав "несумісними з присягою і гідністю поліцейського", а також висловив сподівання, що винні "понесуть жорстоке покарання".

Як повідомлялося, 3 червня в київському лікарні, не приходячи в свідомість, помер п'ятирічний Кирило Тлявов. Смертельне вогнепальне поранення голови він отримав біля двору свого будинку у Переяслав-Хмельницькому 31 травня. За даними слідства, в дитину влучила куля, випущена п'яними співробітниками патрульної поліції, які стріляли по банкам в сусідньому дворі.

Спершу в поліції заявили, що хлопчик нібито послизнувся і розбив собі голову об асфальтобетонне покриття. Однак після того, як медики діагностували в дитини проникаюче кульове поранення, поліцейські провели додаткове обстеження місцевості і виявили там гільзи від патронів Флобера, стаканчики і металеві банки.

Під час обшуку у підозрюваних було вилучено патрони і зброю. Після затримання їм повідомили про підозру за ст. 128 КК (ненавмисне тяжке тілесне ушкодження), яка не передбачає покарання у вигляді позбавлення волі.

Коли дитина померла, у прокуратурі повідомили про перекваліфікації підозри за тяжчими статтями. Поліцейським інкримінують групове хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї і умисне вбивство.