UA / RU
Підтримати ZN.ua

Казки з війни: Сергій Лоскот розповів нову казку до Всеукраїнського тижня дитячого читання-2022

У казці йдеться про мрійливого жовтого сонечка і невихованого колорадського жука. Цілком очевидно, з кого писав образи Лоскот.

Дитячий письменник, казкар Сергій Лоскутов (Лоскот), який зараз знаходиться на фронті, записав відео-казку про жовте сонечко у білі цяточки. Головний антогоністом у казці є колорадський жук, який зруйнував плани мрійливого сонечка. Казку Лоскот записав на прохання Національної бібліотеки України для дітей до Всеукраїнського тижня дитячого читання-2022. Відповідне відео він опублікував у себе у Facebook. 

До 2014 року Сергій Лоскот працював інженером у Національному музеї імені Тараса Шевченка. Потім служив у 72-ій механізованій бригаді. Писати почав на війні.

"Все було дуже жорстко. Багато крові, страху, - розповідав він ZN.UA. - Треба було хоч якось заховати свій мозок. Почав придумувати свої світи і йти в них”.

Спочатку Лоскот писав дорослі філософські казки, згодом перейшов на дитячу творчість. Так з'явилася книжка "Великі собаки бояться маленьких дівчаток" - історія про дружбу великого собаки й маленької дівчинки. Чимало маленьких українців знають книжки дитячого письменника.

"Війна повністю змінює ставлення до життя. Пройшовши через неї, розумієш, що більше нізащо не робитимеш того, що тобі не подобається. Життя таке коротке й крихке, що займатися всілякими дурницями, якимись речами, котрі дратують тебе, не хочеться", - зазначав Лоскот.