UA / RU
Підтримати ZN.ua

Казахстан відновлює авіасполучення з Україною

Air Astana відновлює авіаперельоти до Києва тричі в тиждень з 19 серпня.

Влада Казахстану схвалила рішення про відновлення авіасполучення з Україною і ще з кількома країнами з понеділка, 17 серпня. Польоти будуть відновлюватися з дотриманням санітарно-епідеміологічних вимог. Про це заявили в Міністерстві індустрії і інфраструктурного розвитку Казахстану, передає inform.kz.

За інформацією відомства, з 17 серпня 2020 Казахстан поетапно почне відновлювати міжнародні польоти в Україну, ОАЕ, Білорусь, Нідерланди, Німеччину, Єгипет і РФ.

Авіаперевізник Air Astana повідомив про те, що в Україну польоти будуть відновлені з 19 серпня. Казахстанська авіакомпанія має намір літати на лінії Алмати-Київ три рази в тиждень - по середах, суботах і неділях на літаках Airbus A320.

Казахстан вимагає від тих, хто в'їжджає з України, пред'явити діючу довідку про проходження ПЛР-тесту на коронавірус, яка підтверджує, що пасажир не хворий. Також це тестування можна пройти протягом 48-годин після в'їзду в Казахстан або в якості альтернативи відправитися на 14-денний карантин.

На сьогодні Казахстан знаходиться в червоному списку МОЗ України. Це означає, що при в'їзді з Казахстану в Україну необхідно пройти 14-денну самоізоляцію.

Раніше повідомлялося про те, що Грузія продовжила заборону на міжнародні авіаперевезення до кінця серпня.